Известие

Collapse
No announcement yet.

Лоша миризма от климатика - почистване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лоша миризма от климатика - почистване

Усещате ли гадна миризма в купето след като е работила климата?146тс.
    Last edited by tonov; d.m.y г., 22:15.

Въздуховодите за климатика ти са за чистене, има си специални спрейове за целта
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Къде ги продават тия спрейчета?

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Въздуховодите за климатика ти са за чистене, има си специални спрейове за целта
        прати 1но лично с подробности ако обичаш.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
          Може и на мен
          Или по-добре тук ако може да го опишеш, че в колата като пусна климата и смърди на умряли катерици, сменях филтъра на купето без резултат.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
            Може и на мен
            Или по-добре тук ако може да го опишеш, че в колата като пусна климата и смърди на умряли катерици, сменях филтъра на купето без резултат.
            Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
            Марка не мога да ви кажа, не съм ползвал такова чудо, ама май ще ми се наложи. Идеята е че в тръбопроводите и кондензатора се развъждат гъбички и плесени, които почват да смърдят. Със спрея се пръска във въздуховодите, затваряш колата и пускаш да работи климатика. После следва проветряване. Това е отровно и чисти всички неприятни миризми.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

25лв. един приятел си го е взел от Автомания

Comment

Значи аз правих манипулацията преди 2 седмици...Като пуснех климатроника и всичко беше перфектно, но като го спра и вътре почваше да смърди на оцет!!! Бях със сменени филтри на купето (карбонови). Както и да е..Разходих се до Бриколаж и си закупих едно спрейче пише на него Professional (14лв) сиво на цвят с приставка (едно дълго и тънко маркуче).

Първоначално на загасен двигател напръсках дълбоко във всяка една дупка от където духа климатроника...Като цаката е да навреш маркучето до край, пръскаш и дърпаш навън към себе си....Така пяната се разнася из целия въздуховод....Наблегнах най-много на въздуховодите на централната конзола, защото някъде под тях се пада гадният кондензатор...След това оставих за около 15 мин така.

След като изчаках малко затворих всички врати и прозорци и запалих двигателя. Пуснах и климатика да духа на възможно най-студено и на максимум обороти на перката...излязох с флакона навън, отворих кората под чистачките и видях вентилатора, който вкарва въздух от вън...Започнах да впръсквам там и той си нагнетяваше пяната от спрея навътре към купето. Така, докато изпразних флакончето. Поседя така около 10 мин (през това време си сменях посоката на въздуха в купето - в краката - към стъклата - централно итн)...Накрая изгасих климатика и оставих да духа така около 15 мин само на вентилатор като също сменях посоката на въздуха...

От тогава насетне вътре в колата въздуха е като планински! Спрея ароматизира леко и много приятно, а аз както си напоих и филтрите на купето с него..ще ми държи миризмата доста дълго според мен

Това е, надявам се да съм помогнал!
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Значи аз правих манипулацията преди 2 седмици...Като пуснех климатроника и всичко беше перфектно, но като го спра и вътре почваше да смърди на оцет!!! Бях със сменени филтри на купето (карбонови). Както и да е..Разходих се до Бриколаж и си закупих едно спрейче пише на него Professional (14лв) сиво на цвят с приставка (едно дълго и тънко маркуче).

Първоначално на загасен двигател напръсках дълбоко във всяка една дупка от където духа климатроника...Като цаката е да навреш маркучето до край, пръскаш и дърпаш навън към себе си....Така пяната се разнася из целия въздуховод....Наблегнах най-много на въздуховодите на централната конзола, защото някъде под тях се пада гадният кондензатор...След това оставих за около 15 мин така.

След като изчаках малко затворих всички врати и прозорци и запалих двигателя. Пуснах и климатика да духа на възможно най-студено и на максимум обороти на перката...излязох с флакона навън, отворих кората под чистачките и видях вентилатора, който вкарва въздух от вън...Започнах да впръсквам там и той си нагнетяваше пяната от спрея навътре към купето. Така, докато изпразних флакончето. Поседя така около 10 мин (през това време си сменях посоката на въздуха в купето - в краката - към стъклата - централно итн)...Накрая изгасих климатика и оставих да духа така около 15 мин само на вентилатор като също сменях посоката на въздуха...

От тогава насетне вътре в колата въздуха е като планински! Спрея ароматизира леко и много приятно, а аз както си напоих и филтрите на купето с него..ще ми държи миризмата доста дълго според мен

Това е, надявам се да съм помогнал!
                  Абе да те питам: Сваля ли филтра като направи тази операция, защото си мисля, че ще има повече ефект ако е без филтър?

Comment

Принципно трябва да се свали, но моят първо, че се сваля много кофти (намира се под жабката)...и второ, че беше нов...и не го свалих..., но определено е по-добре ако се махне филтъра!
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                      Абе да те питам: Сваля ли филтра като направи тази операция, защото си мисля, че ще има повече ефект ако е без филтър?
                      махни го при нас не е трудно но като ти свършва флакончето си сложи филтъра и него да напръскаш малко за дезинфекция
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

Working...
                      X